Olağanüstü Genel Kurul İçin Sulh Hakimliğine Müracaat Edildi

16/07/2013 0 Yazar: Gaziler Net
Olağanüstü Genel Kurul İçin Sulh Hakimliğine Müracaat Edildi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi Olağanüstü Genel Kurul çalışması kapsamında seçim çalışmalarını yürütmek üzere kayyum atanması için Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliğine başvuru yapıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi Olağanüstü Genel Kurulunun toplanması talebine ilişkin olarak dernek tüzüğünün 21. maddesi gereği; “Genel Merkez Yönetim Kurulu, olağanüstü genel kurul talebinden itibaren 30 gün içinde Genel Kurulu Olağanüstü toplantıya çağırmaması ve bu süre sonuna kadar çağrı yapılmaması nedeni ile Olağanüstü Genel Kurul talebinde bulunan delegelerden Gazimiz Sn. Hüdaverdi MERCAN, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 75. maddesi gereğince beşte birden fazla sayıda delegenin yazılı isteği doğrultusunda derneğin Olağanüstü Genel Kurulu’nu toplamak üzere kayyum atanması talebini içerir dava dilekçesini Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliğine iletmiştir.

Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliğince 3 üyenin kayyum atanmasını müteakip seçim için gün belirlenecektir. Gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Tüm camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun…